Gevolgen van een gokverslaving

Veel mensen houden ervan om wel eens te gokken. Het gevoel van winnen is enorm fijn, maar dit maakt het gokken ook gevaarlijk. Wanneer je aan het gokken bent vergeet je even alles en iedereen om je heen. Het is een aparte manier van ontspannen waarin de adrenaline je overneemt. Door het gokken maken je hersenen bepaalde stoffen aan. Deze stoffen zorgen er ook voor dat je euforische gevoelens ervaart. Deze gevoelens zorgen er dan weer voor dat je door wilt gaan met gokken. De spanning van het gokken is niet onschuldig. Veel mensen die regelmatig gokken krijgen te maken met een gokverslaving. Dit kan nare gevolgens hebben op de persoon.

Risico´s

Lichamelijk lijkt een gokverslaving niet veel gevolgen te hebben. Echter kan gokgedrag ljiden tot veel problemen, waaronder stress, angst, depressie, eenzaamheid en woedeaanvallen. Veel mensen die proberen te stoppen met gokken ervaren dan ook ontwenningsverschijnselen. Dit zijn voor namelijk psychische klachten, maar kunnen ook fysiek worden, zoals trillen en hoogpijn.

Financiële problemen

Veel mensen met een gokverslaving gokken meer dan dat ze kunnen veroorloven. Mensen beginnen dan ook vaak met het lenen of stelen van geld om hun verliezen weer terug te kunnen winnen. Een gokverslaving kan dus zorgen dat je in flinke schulden komt te staan.
Voordat je in deze problemen zit is het handig om hulp te zoeken. Neem bijvoorbeeld een kijkje op https://www.cacnverslavingszorg.nl/ om te kijken wat voor hulp jij kan krijgen.

Scroll naar boven