Kristallen en edelstenen

De werking van kristallen en edelstenen

Kristallen staan bekend om hun prachtige uitstraling, de kleuren, glans en vormen spreken veel mensen aan maar in de alternatieve geneeskunde worden deze kristallen en edelstenen ook veel gebruikt vanwege hun helende werkingen. Iedere kristal of edelsteen heeft haar eigen helende werking, lichamelijk dan wel spiritueel. Het leuke is dat dit al vanaf oudsher gebruikt word voor deze werkingen.

Een voorbeeld van een edelsteen met verschillende werkingen is lapis lazuli, deze steen is blauw van kleur met daarin witte en goudkleurige strepen en vlekken. Het is een prachtige steen om te zien maar heeft dus ook volgens kenners de werking dat het helpt bij hoofdpijn, slapeloosheid, je bloedcirculatie en ga zo nog maar even door.

Rozenkwarts is ook een welbekende steen die centraal staat als steen van de liefde. De steen is een roze van kleur. De energie van de steen zorgt voor harmonie en heeft een positieve werking op hart en bloedvaten, vruchtbaarheid of stress gerelateerd klachten. Daarnaast heeft de steen nog op vele andere vlakken een positief effect.

Hoe gebruik je een edelsteen?

Afhankelijk van het soort steen dat je wilt gebruiken kan je de steen als ketting om je nek, armbandje of oorbellen dragen. Veel stenen zijn erg geschikt om te dragen als sieraad, het voordeel hiervan is dat je deze altijd bij je hebt. Echter heb je ook stenen die je op een plek in je woning of verblijfplaats kan leggen om bijvoorbeeld aardstralen tegen te gaan. Een voorbeeld van een steen die aardstralen blokkeert is een zwarte toermalijn. Zoals de naam als verklapt is deze edelsteen zwart van kleur, velen geloven dat deze steen kan helpen bij het fysieke of geestelijke problemen veroorzaakt door aardstraling. Daarnaast zou de steen je ook helpen met aarden zodat je met beide benen op de grond blijft staan.

Scroll naar boven