Oefeningen voor een strakke buik

Oefeningen voor een strakke buik

Veel mensen dromen van een strakke buik vooral wanneer de zomer weer in aantocht is komt het besef dat je misschien toch een iets strakkere buik zou willen hebben. Er zijn natuurlijk veel manieren om een strakkere buik maar het doel is niet bij iedereen gelijk. Sommige mensen willen niet afvallen maar enkel hun buik wat meer gedefinieerd hebben terwijl andere ook wel graag wat kilo’s kwijt zouden willen. Wanneer je ook graag in gewicht omlaag wil is het raadzaam om naast oefeningen voor een strakke buik ook goed op je voeding te letten en zorgen dat je ook regelmatig beweegt naast de oefeningen denk hierbij aan wandelen of hardlopen. Een aantal oefeningen voor een strakke buik zijn:

Sit ups

Dit is een van de meest gebruikte oefeningen wanneer het gaat om buikspieren trainen. Je gaat hierbij met je rug op de grond liggen, buig je knieën en plaat je voeten plat op de grond en je handen achter je hoofd. Wanneer je in positie bent span je je buikspieren aan en zorg je dat je boven lichaam van de grond komt terwijl je voeten en billen nog wel de grond raken. Je hoeft niet helemaal omhoog te komen bij de oefening. Ga gerust eens proberen hoeveel oefeningen je kan en maak hierop aansluitend je trainingsschema, het is namelijk erg demotiverend wanneer je je targets steeds niet haalt.

Planken

Deze oefening lijkt vrij eenvoudig maar je zal al snel merken dat dit een erg zware oefening is. Het is een oefening die niet alleen goed is voor je buikspieren maar voor je hele lichaam. Je gaat zoals de naam het al verklapt je lichaam helemaal recht houden, als een plank. Ga op je buik liggen met je gezicht naar de grond. Breng dan je elle bogen naar binnen en rust op je onderarmen en op je tenen. De rest van je lichaam dient nu helemaal strak te zijn. Houd dit zo lang mogelijk vol.

 

Scroll naar boven