Gezonde voeding

Gezonde voeding

Vaak word er luchtig over gedacht hoe belangrijk voeding nu eigenlijk voor ons lichaam is. Je hebt tegenwoordig natuurlijk ook twee uiterst extremen, een waarbij alleen nog rauwe groentes word gegeten en de ander waar junkfood de hoofdmoot is. Wat veel mensen echter moeilijk vinden is de balans tussen alle soorten voedsel. Het is namelijk niet zo dat je van een soort voedsel een uitgebalanceerde maaltijd kan maken, daarnaast heeft ieder lichaam zijn eigen behoeftes en deze kan je enkel ontdekken als je er onderzoek naar laat doen welke vitamines en mineralen jou lichaam te kort komt.

Iemand die veel sport en graag spiermassa aan zou willen komen zal waarschijnlijk veel meer eiwitten tot zich moeten nemen dan iemand die enkel wil afvallen of iemand die gewoon zijn voeding op orde wil hebben. Doordat er veel verschillende levensstijlen zijn is er dus ook geen specifiek dieet die eruit springt want wat bij de een werkt hoeft dus niet ook bij de ander te werken.

Wat is nou ongezond voedsel?

Ongezond voedsel zijn voedingsmiddelen met veel E nummers, suikers of vetten. Uiteraard zijn vetten en suikers niet helemaal afgeschreven binnen een gebalanceerd dieet maar toch moet je uitkijken met deze producten. Maar let ook op bij gezondere voedingsmiddelen kan je ook een teveel binnen krijgen aan een bepaalde voedingsstof waardoor je alsnog niet gezond aan het eten bent. Bij ieder product geldt dat een overdaad schaadt.

Je kan ook wanneer je probeert een gezondere levensstijl aan de houden een keer zondigen en naar een fastfood restaurant of de snackbar gaan, zorg alleen niet dat je dit vaak doet. Wanneer je de rest van de dagen weer op je voeding let is er dan ook niets aan de hand en omdat je jezelf dit toestaat zal je merken dat je hierdoor ook makkelijker kan volhouden.

 

Scroll naar boven