3 redenen om voor grasgevoerd vlees te kiezen

Wanneer je op zoek bent naar manieren om bewuster te leven, is voeding een van de belangrijkste factoren. Wat eet je, en waarom is het beter en/of gezonder? Een van de veranderingen die je kunt doorvoeren is het soort vlees dat je koopt. Het kiezen voor grasgevoerd natuurvlees is namelijk een goede keuze. In dit artikel lees je drie redenen waarom dat zo is.

1. Grasgevoerd vlees is gezonder

Om maar direct een van de hoofdredenen te benoemen: natuurvlees (grasgevoerd) is een gezondere keuze dan standaard vlees dat je bijvoorbeeld in de supermarkt kunt kopen. Hieronder beschrijven we een aantal factoren die hieraan bijdragen:

  • Dieren eten alleen gras. Ze worden niet gevoed met krachtvoer, soja, graan, of andere voeding dat niet natuurlijk voor het dier is.
  • Het bevat betere voedingsstoffen. Denk hierbij onder andere aan omega 3, antioxidanten, en vitamine E. Standaard vlees bevat dit in mindere mate. Deze voedingsstoffen dragen bij aan een betere gezondheid.
  • Geen andere toevoegingen of e-nummers.

Al met al is de kwaliteit van natuurvlees duidelijk beter, en het is dan ook niet vreemd dat grasgevoerd vlees kopen de laatste jaren populairder wordt. Er is meer kennis over verschillen tussen vlees en wat beter voor je is.

2. Dierenwelzijn

Een dier wil zo natuurlijk mogelijk eten, en voeding is daarbij een belangrijk onderdeel. In de natuur eet een koe dan bijvoorbeeld ook gewoon graag gras. Daarnaast hebben grasgevoerde dieren vaker meer ruimte om te grazen en te bewegen, wat natuurlijk ook positief is voor hun welzijn. Een natuurlijke groei en minder stress zijn van belang wanneer er wordt gekeken naar het leven van een dier. 

Naast dat de kwaliteit van grasgevoerd vlees dus hoger is dan van standaard vlees, is natuurvlees ook een bewuste keuze vanwege het welzijn van dieren.

3. Afwezigheid van antibiotica 

Natuurlijk krijgen de meeste mensen die vlees consumeren er geen goed gevoel bij wanneer de kans aanwezig is dat ze antibiotica binnenkrijgen bij het eten van vlees. Toch is dit mogelijk wanneer er voor standaard vlees of zelfs biologisch vlees wordt gekozen, omdat het mogelijk is dat er antibiotica restanten aanwezig zijn. Dit brengt het risico van antibioticaresistentie met zich mee, wat de werking ervan kan beïnvloeden. Hierdoor wordt het vaak dan ook aangeraden om antibiotica alleen als noodoplossing te gebruiken.

Grasgevoerd vlees bevat geen antibiotica, omdat grasgevoerde dieren dit nooit binnenkrijgen. Ze leven dus op een natuurlijke manier. Hierdoor loop je geen risico antibiotica (restanten) binnen te krijgen. 

Scroll naar boven